Ha már egy jó ideje eljársz táncolni, biztosan fel tudnál sorolni pár olyan mondatot, utasítást, amit tánctanárod gyakran és előszeretettel használ a tanfolyam minden egyes alkalmával. Olyanokat, amiket már annyiszor hallhattál, hogy ott csengenek füleidben most is, ahogy ezt a cikket olvasod.

A következő, humorban jócskán bővelkedő bejegyzésben megtudhatod, mire is gondol kedvenc oktatód, mikor a tanfolyam során az alábbi mondatok hagyják el ajkát. Írásunk célja ezen kifejezések, utasítások elé görbe tükröt állítani, és olvasóinknak pár igen kellemes és mulatságos percet okozni.

Rántsuk le tehát a leplet 10 a táncórákon, tanfolyamokon leggyakrabban elhangzó utasítás valódi jelentéséről 😉

Útmutató tánctanárod a tanfolyam során adott utasításaihoz, hogy tudd mit jelent…

Mikor ezt mondja…

Ezt érti alatta:

Van bárkinek bármilyen kérdése?

♦   Higgy nekem, bőven lenne mit kérdezned…

Főszabály: Nincsenek buta kérdések! Ha valamit nem értesz, vagy nem világos elsőre, nyugodtan kérdezd meg tanárodtól, hiszen azért van ott, hogy tudását a lehető legjobban átadja tanítványainak.
Válaszából nagyon sokat tanulhatsz, rengeteg időt és energiát spórolhatsz meg. Ráadásul nagyon sokszor kiderül, hogy a csoport minimum felénél felmerült ugyanez a kérdés, csak senki nem merte bevállalni, hogy felteszi, az esetleges megszégyenüléstől tartva.

Próbáljuk meg ezt újra!

♦   Hát ez egyáltalán nem úgy nézett ki, mint amit az előbb mutattam!

Ismétlés a tudás anyja, semmi baj, ha elsőre nem ment tökéletesen, senki nem született tánccipővel a lábán, azért vagy ott, hogy a tanfolyam óráin kigyakorold a mozdulatokat, lépéseket.

Még egyszer!

♦   Még háromszor.

Na, még egyszer utoljára!

♦   Még háromszor.

Még háromszor!

♦   Igazából bármit jelenthet…

Most próbáljuk meg zenével!

♦   Már unom a számolást…

Vagy már olyan jól megy számolásra, hogy oktatód a zenére meri bízni a csoportot. Számolásra mindig sokkal könnyebb kivitelezni az adott lépéseket, koreográfiát. Ha az már simán megy, utána jöhet a zene!

Figyelj a zenére!

♦   Zenén kívül vagy.

A zeneiség megérzése egyénileg változó. Valaki a zenével a vérében születik, nekik nem, vagy alig kell megtanítani, hogyan is hallják meg a zene alatt a számolást, és mikor lépjenek be. Akkor se csüggedj, ha nincs zenei érzéked és soha nem tanultál zenét: ez a készség is fejleszthető. A kezdő szintű tanfolyam óráin tánctanárod el fogja magyarázni mire is figyelj, és megfelelő mennyiségű gyakorlással bárki el tudja sajátítani a számolást.

Érezd a zenét!

♦   Zenében vagy, de nagyon merev vagy.

Ez szintén egy olyan képesség, amire van, aki könnyebben ráérez, van, akinek több időre van szüksége hozzá. A legfontosabb, hogy ne hasonlítgasd magad folyton a tanfolyamon a többi táncoshoz, hanem igyekezz elengedni magad és élvezni, amit csinálsz. Hidd el, már az is jócskán segíteni fog táncod előadásmódján, ha látszik, amit csinálsz, azt örömmel teszed. Próbáld meg magad átadni a zene hangulatának, fel a fejjel és mosolyogj!

Legyél közelebb a partneredhez!

♦   Olyan távol vagy tőle, hogy befér közétek még az egész orosz hadsereg.

Társastánc tanfolyam során elengedhetetlen, hogy hozzáérj partneredhez. A különböző stílusú táncok különböző tánctartásokat, különböző közelséget kívánnak meg. Ha nem versenytáncról van szó, hanem táncestről, buliról, akkor persze nyugodtan szabd meg kit milyen közel engedsz magadhoz, de ne félj, a legtöbb táncpartner nem harap 😉

Nagyszerűek voltatok!

♥   Komolyan gondoljuk! Nem számít, ha úgy érzed nem sikerült a tánc kivitelezése tökéletesen, mi igenis látjuk a fejlődésed!

Remélem cikkünk elérte célját és sikerült pár derült percet okoznunk vele. Ha meghozta a kedvedet egy jó kis táncórához, oldalunkon megtalálod a számodra megfelelő tanfolyamot vagy szolgáltatást.